Inici arrow Articles i noticies arrow Latest arrow Trampa per ocells
 
   
Main Menu
Inici
Articles i noticies
Blog
Enllašos
Contactar
Cercar
News Feeds
FAQs
Galerias
Novetats
Trampa per ocells

Durant el mesos de Abril, i Maig, cada any es poden trobar a la borera de la diagonal a l'alçada del centre comercial Glories (Diagonal 210-218) molt ocells morts o ferits.

La causa son els vidres del edificis d'oficines que envolten el carrer.

 Aquest fet passa a molt edificis de la ciutat. 

 
 
Trampa per ocells PDF Imprimir E-Mail
escrit per Xavier Yuste   
27/02/2011

Un Mosquiter (Phylloscopus collybita) mort a la avinguda Diagonal
Phylloscopus collybita mort a la Diagonal
Durant el mesos de Abril, i Maig, cada any es poden trobar a la borera de la diagonal a l'alçada del centre comercial Glories (Diagonal 210-218) molt ocells morts o ferits.

La causa son els vidres del edificis d'oficines que envolten el carrer.

 Aquest fet passa a molt edificis de la ciutat. 

 

Un dia fresc de primavera, son les 8:50h d’un dilluns feiner, baixo del autobús a la parada del 92 davant del edifici Agbar, amb el cap encara poc resolutiu per ser dilluns, enfilo la vorera de la diagonal cap a la meva oficina. A poc metres de l’entrada veig de lluny alguna cosa al terra que començo a identificar com un ocell, no em resulta estrany no és el primer que veig, passa cada any als vols d’abril i maig. Aquest ocell no el se identificar, no es un pardal, tampoc és un pitroig, la veritat es que no conec gaires ocells, però el trobo de un colors molt macos, pobre animal, ha estat enganyat per els vidres de les oficines on treballo que resulten un parany mortal per els ocells, i que els operaris del centre glòries es dediquen a netejar potser massa sovint.

Li faig una fotografia, hem sap molt greu, quina mort més inútil, que cada any arriba amb la primavera. Penso que faré un article a la meva pàgina web. I així ha estat.

Una setmana més tard, estem a una reunió a una de les sales grans de l’oficina que dona a la diagonal, mentre un cap està explicant les avantatges de fer servir un nou producte com a repositori del nostre codi font, de sobte un soroll sec atura la seva explicació. Una companya ràpidament diu: "Un altre ocellet ..." tothom ja sap del que parla, per desgràcia es una cosa freqüent, ningú es queda estranyat. 

Un parell de setmanes més tard, tornem d’esmorzar, a la mateixa vorera, trobem al costat d’una moto aparcada un ocell ferit, sembla que no pot volar, el cop contra el vidre el ha deixat estabornit, però no ha mort, l’agafem i el deixem al costat del tronc d’un dels plàtans de la vorera. Pensem que potser es referà i tornarà a volar. Quant sortim per anar a dinar, l'ocellet ja no hi és, confiem que ha pogut remontar el vol, i ara mateix està volant molt lluny. 

Com podríem arreglar aquest greu problema que cada any porta tantes morts inútils?


Modificat el ( 16/09/2013 )
 
   
 
 
 
Copyright Infotmation overhere. | designed by CanaanDesign