Main Menu
Inici
Articles i noticies
Blog
Enllaços
Contactar
Cercar
News Feeds
FAQs
Galerias
Novetats
Trampa per ocells

Durant el mesos de Abril, i Maig, cada any es poden trobar a la borera de la diagonal a l'alçada del centre comercial Glories (Diagonal 210-218) molt ocells morts o ferits.

La causa son els vidres del edificis d'oficines que envolten el carrer.

 Aquest fet passa a molt edificis de la ciutat. 

 
 
Juny 2009 PDF Imprimir E-Mail
escrit per Xavier Yuste   
20/06/2009

 

 • Ecocidio de Franz J. Broswimmer (LAETOLI), El Mundo sin Nosotros de Alan Weisman (Debate), Simplicidad Radical de Jim Merkel (Fundació Terra), El Pulgar del Panda de Stephen Jay Gould (Drakontos Bolsillo), El Gen Egoísta de Richard Dawkins (Salvat Ciencia),
 • Homenaje a Gaia de James Lovelock (Laetoli), La Tierra Herida de Miguel Delibes i Miguel Delibes de Castro (Destino), Biodiversidad de Lluís Cardona (Oceano Ambar), La venganza de la Tierra de James Lovelock (Planeta), La trama de la vida de Fritjof Capra (Anagrama), Captando Genomas de Lynn Margulis i Dorion Sagan (Kairós), El fetiche del crecimiento de Clive Hamilton (LAETOLI)

 

Això m'he proposat aquest Juny del 2009, i tinc l'eina adient, un CMS com el Joomla que permet escriure en articles tot el que un vulgui amb la possibilitat de penjar-ho a Internet.

 Si haveu llegit algun dels articles de biosgallery.com i haveu destinat una estoneta a visitar aquest lloc, potser no teniu massa clar qui hi ha al darrera de tot això, potser penseu que es alguna organització amb o menys recursos destinada a la conservació dels espais naturals? o potser penseu que es tracte d'una acció individual d'alguna persona que ha descobert això del Internet, i vol dedicar una part del seu temps disponible, en crear un escaparat per poder ensenyar els seus amics? Si mes aviat aquest seria el perfil del que ha estat fins avui aquest domini de Internet.

Els motius per el que fins ara he pogut dedicar poc temps el portal són variats:

1. Primer del 2001 al 2008 he estat estudiant a la UOC (Universitat Oberta de Catalunya, www.uoc.edu), he pogut cursar els estudis de: Enginyeria Tècnica d'Informàtica de Gestió, es a dir que actualment a més de Llicenciat en Biologia també sóc Enginyer tècnic! quant vaig acabar no m'hi sabia estar, sense Pac's i sense exàmens! Varen ser quasi 8 anys de molt treball, que quant s'ha de compaginar amb la feina i la família encara resulta més complicat. Tot això passa factura en la disponibilitat de temps, però a la vegada em passava un fet curiós, i es que quant menys temps lliure em quedava, més ganes de fer coses noves tenia i més idees amb venien al cap,  i al inrevés, quant vaig acabar, tenia més temps lliure, però menys ganes de fer coses noves. Suposo que els psicòlegs segur que han de tenir una explicació per aquest fet!

2. Crec que molt sovint no sabem concentrar les nostres energies en coses concretes, i saltem d'una cosa a un altre, tinc fins i tot la sensació que això es una tendència de la nostra societat actual, anem amb presses a tot arreu, i tot ho fem igual, no aprofundim en rés, i passem molt de puntetes per tot, tenim el primer tast, la primera satisfacció de fer una cosa nova, però sovint no sabem dedicar-li el temps necessari, ens hi cansem hi ho deixem estar. Aquest sensació, crec, que li passa a molta gent.

 3. El darrer any he dedicat part del meu temps lliure a dues coses que tenia moltes ganes fer: Corre per primer cop una Marató (a Barcelona, el 1 de març de 2009), i posar en marxa un petit estudi musical casola per tocar el baix, i com ja deia en el punt anterior les coses requereixen el seu temps, i si fas una cosa no pots fer un altre.

Bé, ja veieu que aquest domini és mogut per una persona anònima que no surt a la Wiki ni a cap enciclopèdia impresa, i si cerqueu el meu nom entre cometes en el Google, em trobareu relacionat amb aquest portal, amb els resultats de les curses que he anat fent en els darrer anys, i amb alguna contribució a la Wikispecies, com per exemple: http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Serapias_lingua.jpg.

No estic escrivint sobre mi perquè pensi que la meva història és exemplar, o hagi aconseguit coses importants i dignes de ser descrites, no, la meva motivació a parlar de biosgallery és senzillament, perquè em bé de gust, i perquè crec que la meva forma d'entendre el mon actual i la vida, tot i que evidentment, no és original, no és actualment majoritària i estic convençut que en el futur haurà de ser-ho si volem que el nostre fills puguin gaudir de les meravelles naturals del nostre planeta o senzillament: viure, en un mon que actualment està malalt de moltes coses.

Bé, permeteu-me, un petit parèntesi, per recomanar-vos unes músiques que he escoltat mentre escrivia aquest article:

Mireu voldria acabar recomanant tot el seguit de llibres que he llegit darrerament i que m'han ajudat a fer canviar l'enfoc sobre la realitat de la nostra societat i del nostre mon:

 • Ecocidio de Franz J. Broswimmer (LAETOLI)
 • El Mundo sin Nosotros de Alan Weisman (Debate)
 • Simplicidad Radical de Jim Merkel (Fundació Terra)
 • El Pulgar del Panda de Stephen Jay Gould (Drakontos Bolsillo)
 • El Gen Egoísta de Richard Dawkins (Salvat Ciencia)
 • Homenaje a Gaia de James Lovelock (Laetoli)
 • La Tierra Herida de Miguel Delibes i Miguel Delibes de Castro (Destino)
 • Biodiversidad de Lluís Cardona (Oceano Ambar)
 • La venganza de la Tierra de James Lovelock (Planeta)
 • La trama de la vida de Fritjof Capra (Anagrama)
 • Captando Genomas de Lynn Margulis i Dorion Sagan (Kairós)
 • El fetiche del crecimiento de Clive Hamilton (LAETOLI)

Us poc assegurar que després de llegir tots aquests llibres la visió sobre el mon actual canvia, conviden a la reflexió sobre el model capitalista actual, la nostra escala de valors, el concepte de benestar i la seva suposada relació amb el PIB (producte interior brut), així com el paper de la nostra espècie en el mon, el gran egocentrisme que fins ara ha tingut el "Homo sapiens", el paper dels economistes en la nostra societat, ...

Són moltes les idees, i actituds en front el mon que he adquirit en els darrers anys gràcies a aquestes lectures, fins i tot he començat a canviar alguns hàbits, com per exemple, ara sempre vaig a la feina en bicicleta o caminant, intento fer servir el cotxe el menys possible, evitar els viatges en avió, intentar consumir menys, però tot això sense renunciar al benestar, ja que en realitat, aquest, no té perquè anar relacionat amb el consum. Penso que val la pena difondre moltes de les idees i actituds que poden fer canviar el model actual, i ja només per aquest motiu val la pena aquest curt text.

Francesc Xavier Yuste Medina
Llicenciat en Biologia (Especialitat botànica)
Enginyer Tècnic en Informàtica de Gestió

 

  

 

Modificat el ( 28/02/2011 )
 
< Anterior   Siguiente >
   
 
 
 
Copyright Infotmation overhere. | designed by CanaanDesign